Persberichten

Kennisdag regio Noord

Hoe keren we het tij, nu het aantal verkeersslachtoffers stijgt. Dat is een van de onderwerpen die centraal staat op de jaarlijkse Kennisdag van VVN.
Divera Twisk van de SWOV onderstreepte het belang van verkeersveiligheidsbevordering door een gezamenlijke aanpak. De vrijwilligers van VVN leveren met de uitvoering van lokale projecten en acties een belangrijke verkeersveiligheidsbijdrage aan de kennis en vaardigheden van onder andere kinderen en senioren.
Elke jaar organiseert VVN voor al haar vrijwilligers, verkeersouders en verkeersbrigadiers een bedankdag op een inspirerende locatie waarbij kennis opgefrist kan worden en de ledenvergadering gehouden worden. Elk jaar in één van drie noordelijke provincies. Dit jaar dus in Drenthe en volgend jaar is Fryslân aan de beurt.
Maar liefst 250 vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland kwamen vandaag bijeen op de jaarlijkse Kennisdag. In Wildlands konden de vrijwilligers kiezen uit een aantal workshops om hun kennis bij te spijkeren van het werven van nieuwe vrijwilligers tot het innoveren binnen projecten. Aansluitend werden de ledenvergaderingen gehouden waar ook het werven van vrijwilligers aan bod kwam. Net als veel verenigingen heeft ook VVN te maken met een vergrijst vrijwilligersbestand en is op zoek naar nieuwe vrijwilligers.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Anouck Veenstra via a.veenstra@vvn.nl of 06-21287932

meer