Nieuwsberichten

Districtsledenvergadering Groningen

Op dinsdag 15 mei aanstaande vindt de Districtsledenvergadering Groningen plaats

meer

Gaat jouw kind veilig de weg op in 2018?

3 Tips om je kind veilig de weg op te sturen

meer

Vlogger Ties lanceert game Wheelie Pop

Al fietsend race je door weilanden, over wegen door de stad en zelfs over de lopende band in de smartphonefabriek. Intussen ontwijk je obstakels en probeer je appjes en telefoontjes te negeren. 

meer

Aantal verkeersongelukken en -gewonden wederom gestegen

Politiek, bedrijfsleven, burgers: help het verkeer weer veiliger te maken

meer

Zichtbaarheidsactie openbare basisschool in Eelde

Op 7 november jl. organiseerde de openbare basisschool in Eelde de VVN Zichtbaarheidsactie.

meer

Fietscontroles op De Riestek

Op De Rietstek in Kommerzijl zijn de fietsen van de kinderen gekeurd.

meer

Aftrap Ik val op campagne in Groningen

Wethouder Marco Metscher geeft woensdag 15 november om 17:30 uur bij het winkelcentrum de Hooge Meeren het startschot voor de campagne 'Ik val op" in Hoogezand-Sappemeer.

meer

Kennisdag 2017 Thialf

Afgelopen zaterdag 14 oktober jl. was de jaarlijkse Kennisdag Noord. Van deze dag is een leuke impressie gemaakt: Filmpje Kennisdag

meer

U I T N O D I G I N G voor vrijwilligers en verkeersouders van VVN Noord zaterdag 14 oktober 2017

Dit jaar organiseert het Districtsbestuur Fryslân de jaarlijkse Kennisdag van VVN Noord en wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Fryslân is een echte sportprovincie; Skûtsjesilen, voetbal en natuurlijk schaatsen. Net als bij VVN zou de (amateur)sport niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Daarmee komen we op het thema van de Kennisdag 2017: Wat kunnen we leren van vrijwilligers uit de sport?

Het nieuwe Thialfstadion in Heerenveen leent zich uitstekend voor dit onderwerp. Hoe houden sportverenigingen hun vrijwilligersaantal op pijl en welke ervaringen heeft de Friesche Elfsteden Vereniging met de inzet van vrijwilligers voor een tocht die al twintig jaar niet georganiseerd is.

Uiteraard zijn er veel meer activiteiten en workshops waaraan u kunt deelnemen en waarvan u de kennis bij uw vrijwilligerswerk voor VVN kunt inzetten.
Er is zowel een binnen- als buitenprogramma. We laten u zien welke projecten in Fryslân door verkeersveiligheidsorganisaties worden uitgevoerd. Daarnaast lichten we projecten toe die zowel ingezet kunnen worden door afdelingen als door verkeersouders op scholen, zoals het Verkeersspel en het Oké pakket. We laten een nieuwe actie zien op het gebied van afleiding, die ingezet kan worden op markten en scholen én er zijn diverse demonstraties. U hoeft niet stil te zitten: leg een parcours af op de e-bike of neem plaats in de nieuwe alcohol– en drugssimulator.

Bent u verkeersouder, dan kunt u uw kind(eren) tussen 6 en 12 jaar meenemen. Van 11.30 uur tot 12.30 uur kunnen ze meedoen aan een droogtraining en van 13.30 uur tot 14.30 uur aan een schaatsclinic van Stuupsport. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Uiteraard kunnen ze tussen de clinics mee lunchen.

We trappen dit jaar de Kennisdag af met de districtsledenvergaderingen, waarna een spectaculaire opening plaatsvindt door onder andere VVN voorzitter, Liesbeth Spies.
Na het programma kunt u nog een uurtje nader kennismaken met Thialf tijdens haar open dag!

Wilt u bij uw aanmelding laten weten of u aan de lunch deelneemt en of u dieetwensen heeft. Aan- of afmelden kan via steunpuntnoord@vvn.nl. Wilt u aangeven of u uw kind(eren) meeneemt? Vermeld hierbij uw voor- en achternaam, functie en afdeling of de naam van de school.

Wij maken er samen met u een prachtige dag van! Bent u er ook bij?!

Heel graag tot 14 oktober a.s.!

Met vriendelijke groet,
namens het District Fryslân Henni van Asten, voorzitter

meer