Startmoment Praktisch Verkeersexamen stad Groningen in Helman

Op maandag 8 mei was het zover. De eerste dag van vijf dagen Praktisch Verkeersexamen in de stad Groningen.

Genodigden de heer Paul de Rook, Wethouder van Verkeer van de gemeente Groningen, mevrouw Ingrid van der Tuin, regiocoördinator van de Verkeerswijzer Groningen en mevrouw Ymie Schippers, secretaris van het district Groningen van Veilig Verkeer Nederland waren tegen 08.10 uur op de startlocatie de Gereformeerde Kerk De Ark aanwezig.

Om 08.20 uur arriveerden de eerste leerlingen van CBS De Tamarisk en even later de leerlingen van GBS De Triangel. Het officieel gedeelte kon beginnen. De heer de Rook sprak alle leerlingen toe en wees hun op het belang op het toepassen van hun theoretische kennis in de praktijk. Hij wenste alle leerlingen veel succes met het afleggen van het Praktisch Verkeersexamen. De heer de Rook vertrok per fiets naar de eerst controlepost en kreeg de tablet met daarop de VVN controlepost app overhandigd om enkele leerlingen te beoordelen.

Studenten van het Alfa-college uit Hoogeveen bezetten gedurende de week de per locatie 10 controleposten. Eén student beoordeeld de leerling via de VVN controlepost app en de tweede op de papieren versie. Dit jaar is het gebruik van de VVN controlepost app in Groningen één van de grootste pilots in heel Nederland. De app wordt tijdens alle examens gebruikt. Het voordeel met het werken van de app is dat wanneer alle leerlingen hun examen hebben afgelegd en de scores van alle leerlingen in de app zijn bevestigd er kan worden gesynchroniseerd. Van alle 10 controlepost worden de scores van alle leerlingen samengevoegd en is meteen bekend of een leerling is geslaagd of niet. Wanneer een leerling een score heeft van 80% is deze geslaagd. Bij een score van onder de 80% is de leerling gezakt. De score van de eerste dag: 84,3 % van de 266 leerlingen zijn geslaagd. Een prima score.

Dinsdag en woensdag volgen de examens in Vinkhuizen, donderdag in Oosterhoogebrug en als afsluiter op vrijdag in het Centrum. In totaal zullen er ongeveer 1.100 leerlingen het praktisch verkeersexamen afleggen.

 

Een filmpje van oogtv: Filmpje